Wolfskinin telttoja testissa

Sain ystävällisesti muutamaksi päiväksi maahantuojalta lainaan kaksi Wolfskinin telttaa joita kävin pystyttelemässä ahkerasti. Ensimmäinen teltta oli Nutshell joka pystytettynä tuntui varsin jykevältä ja uskon sen varmasti sietävän kovempiakin tuulia. Teltta oli sisätiloiltaan juuri sopivan kokoinen yhdenhengen talviretkeilyyn mutta kahdelle voisi tulla jo hieman ahdasta ainakin pidemmillä reissuilla. Absiditilaa oli kuitenkin niukasti eikä keitinlaatikkoa saa mahtumaan siihen ilman että ovi olisi kokonaan auki. Kummassakin päässä telttaa on ovi joten poistuminen käy kätevästi.

Kahden kaaren kanssa joutui hieman jumppaamaan silla kaaren tyontaminen kaaritaskuihin ei automaattisesti alkanut nostaa telttaa ylos. Kaaret ovat varsin patevan tuntuista ja paksua tekoa ja niiden voi uskoa kestavan koviakin tuulia.

Toinen teltta jonka sain testaukseen oli Annapurna jossa tilaa onkin sitten jo hieman enemman. Sisateltta on epasymmetrinen vaikka ulkoasu onkin taysin symmetrinen. Yhdelle sivustalle jatetty absiditila on suurempi kuin Nutshellissa mutta ei sekaan aivan ylettoman suuri ole. Telttaa on kaksi ovea joista toinen kulkee absidin kautta ja toinen suoraan telttaa.

Kolmen kaaren kanssa oli enemman jumpattavaa mutta onneksi kaikki kaaret ovat samanpituisia. Kaaret olivat Nutshellin kanssa samanlaisia; jykevia ja uskottavia mutta samalla hieman painavia. Kaikkien kaarien ollessa kaaritunneleissa on pystyyn saaminen yksin hieman tyolasta. Extra kasia kaipaisi ensimmaisen kaaren pingoittamiseen mutta sen jalkeen homma sujuu yksinkin varsin helposti.

Pystyynsaamisen jalkeen kummatkin teltat olivat varsin tukevan tuntuisia mutta itse pystytykseen olisi apukasia kaivannut. Kovalla tuulella yksin teltan pystyynsaamiseen kannattaa varata aikaa hieman enemman kuin normaalisti.

Kankaat tuntuivat varsin hyvilta vaikka itse teltat olivatkin jo muutamia vuosia vanhoja ja nayttivat muutaman kerran toimintaa nahneilta.

Kategoria(t): Yleinen. Kirjoittaja: teemu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.