Mitalisade jatkuu!

australia0056Tänään oli yleisurheilun toinen päivä joka on yleensä ollut suomen joukkueelle varsin suotuisa. Herätys kuitenkin oli taasen ennen auringonnousua eli puoli kuuden aikoihin joten hieman oli uneliaan oloinen aamu…

Nopean suihkun jälkeen taasen pikaisesti aamupalalle. Onneksi pikkubussi tuli keräämään kyytiin hotellilta juuri sopivasti niin pääsin ilman aamukavelyä. Soin hieman muroja ja muuta aamiaiseksi sopivaa (ei nakkeja) ja juttelin muutaman Amerikkalaisen urheilijan kanssa.

australia0057Siirtyminen kentälle kesti noin 25 minuuttia ja sitten olikin taasen noin tunnin odottelu ennen ensimmäistä lajia. Aurinko oli pilvessä lähes koko aamun joten kentällä oli tällä kertaa aika viileää. Melkein kadutti ettei ollu enempää vaatteita päällä (kuin shortsit ja pikeepaita). Kun Iijalla oli tosi kylmä niin lainasin varapaidan Iijalle ja loppujen lopuksi lainasin myös joukkueenjohtaja -paidan Antille jotta Antti sai kuivan paidan päälle.

Tänään, yleisurheilun toisena päivänä, tulessa oli Antti kiekonheitossa, Juha ja Asko korkeudessa ja Iija pituudessa ja kahdellasadalla metrillä. Mitaleita tuli varsin mukavasti ja epävirallinen tulostavoite ylitettiin. Suomen joukkue kahmi kaiken kaikkiaan 18 mitalia näistä kisoista. Epävirallinen tavoite oli yksi mitali per urheilija eli 16 mitalia.

australia0058Kilpailujen jälkeen oli päätöstilaisuus joka oli jo alkuun noin puolituntia myöhässä joten päätimme livistää bussilla hotellille kesken kaiken. Vaikka jouduttiin odottamaan yleisurheilukentän päädyssä viitisentoista minuuttia niin silti oltiin loppujen lopuksi ajoissa liikkeellä. Päästiin bussiin joka kuskasi meidat messukeskukselle ja siitä sitten pikamarssia hotellille suihkuun ja rentoutumaan hetkeksi.

Muutaman rauhottavan siiderin jälkeen piti suunnata takaisin keskukselle gaalaillalliselle. Päästiin onneksi sinnekin pikkubussilla joten olimme hyvissä ajoin perillä. Kävin hieman vielä neuvottelemassa kisatoimistossa lisäöiden maksuista ja palautin joukkuejohtajapuhelimen.

australia0059Gaalaillallinen oli varsin hyvä. Oli pöytiintarjoilu mutta kaikkien pettymykseksi yhtään kaatoa viiniä tai muutakaan ei kuulunut tarjoiluun vaan kaikki piti itse ostaa ja maksaa. Salissa oli vain kaksi tiskiä kahtatuhatta ihmistä kohden joten juomien haku kesti joillakin melkein puolituntia. Rovaniemen kisoissa oli jotakuinkin vähemmän puhetta ja enemmän viiniä tarjolla… ja vielä ilmaiseksi. Näissä kisoissa on selkeästi pysytty vain perustarpeissa eikä mitään ylimääräistä tarjota kenellekään.

Alkuruokana oli kalaa ja lihaa ja pääruokana oli joko pihvi tai paistettu kananleike. Jälkiruoaksi oli erittäin makea marengin oloinen juttu sekä jotain tuoreita marjoja joista oli vaikea sanoa mitä lienevät olleen. Ruoka oli kaikenkaikkiaan hyvää ja sitä oli riittävästi joten kaikki hyvin, loppu hyvin. Otimme Antin kanssa mukaan oman juomarepun joten meidän palvelu oli huomattavasti nopeampaa kuin muiden… ja halvempaa myös.
australia0060
australia0061
australia0062
australia0063
australia0064