51. päivä

Viimeinen yö on ohi! En meinannut saada illalla unta kun kaikki asiat tulvivat mieleen. Tein jo mielessäni listaa kaikista ruoista joita on taas saatava kun kotiin pääsee. Nukahdin viimein hieman ennen kolmea. Heräsin jo seitsemän aikoihin ja nuokuin puoli ysiin. Tuntuu kuin heräisi uudelleen henkiin. Kello on kymmenen ja makoilen edelleen makuupussissa. Mietityttää miksi en tehnyt näin reissun aikana, mutta silloin oli eteneminen pääasia. Motiivit muuttuu. Kuivatan Trangialla hieman teltan sisäilmaa ja sillä saa hetkellisesti lämmön teltassa nousemaan lähelle kolmeakymppiä. Tää on varmaankin juuri sitä mistä valmistajat varoittelee…

Seuraava määränpää on Rovaniemi missä pitäisi käydä kehonkoostumusmittauksessa ja siitä sitten Helsingin suuntaan.

Klo 21.00 Kittilässä sain viimein oikeaa ruokaa… Siis pizzaa. Rovaniemella oli pakko käydä ihan reissun kunniaksi paikallisessa yhdellä siiderillä.

Telttapaikka: 0554269, 7658348 497 m
Kautokeino: 0581000, 7656150 320 m
Etäisyys: 834 m linnuntietä

Rovaniemella alkoi hiljalleen tajuntaan valumaan tieto siitä, että reissu alkaa olemaan ohi. Vieläkään en silti pystynyt nukkumaan kunnolla tai rentoutumaan. Viimeisinä päivinä hiihdetyt pitkät päivämatkat olivat rasittaneet kehoa paljon ja kivut olivat kovat koko kehossa.

Kunnollinen ruoka maistui taas taivaalliselta ja sängyssä makaaminen (unta kun ei kunnolla saanut) oli uskomattoman mukavan tuntuista. Sisätilojen alituinen kuumuus tosin hieman häiritsi.

Hienoinen tyytyväisyyden tunne alkoi hiljalleen valumaan mieleen kun Helsinki läheni, mutta kesti vielä monta päivää ennen kuin palautuminen alkaisi kunnolla.