+1 päivä

Huonosti nukutun yön jälkeen ennen aamiaista tehtiin mittaukset joissa selvisi, että noin 12 kiloa on tuntureille jäänyt. Viisi kiloa lihasmassaa on reissussa kadonnut, seitsemän rasvakilon lisäksi, ja sen kyllä huomaa. Aamiainen urheiluopistolla maistui hyvälle ja sen jälkeen suunnaksi tuli Helsinki, koti.

Viimein Helsingin lähestyessä alkoi todella tuntua siltä, että reissu on todellakin ohi. Kello 21.30 sain viimein kaikki tavarat sisälle ja istuin pitkästä aikaa kotona sohvalla. Kokonaisvaltainen väsymys valui elimistöön samalla kun mieli rentoutui todeten hiljaa viimein: Perillä…

On sanoin kuvaamatonta millainen tunne viimein kotiin tullessa valtasi mielen. Viimein kotona sohvalla istuen kaikkien tavaroiden lojuessa taas olohuoneen lattialla ja hiljaisuuden ja rauhallisuuden vallatessa mielen väsymys viimein valui elimistöön vallaten niin lihakset kuin mielenkin.

On vaikeaa kertoa millaisia mielikuvia sillä hetkellä mielessä liikkui, mutta tuntui siltä kuin jokin voima olisi vetänyt kaikki voimat pois jättäen vain kuoren paikoilleen. Kesti kuitenkin vielä muutamia päiviä ennen kuin lepo tuntui vaikuttavan ja palautuminen todella alkoi.

Nukkuminen omassa sängyssä oli vaikeaa vaikka pidin läpituuletusta jotta ilma hieman viilenisi. Alituinen lämmöntunne hikoilutti öisin eikä nukkuminen ollut heti kovinkaan helppoa.

Siltikin tuntui taas mukavalta olla kotona ja olin tyytyväinen tehdystä reissusta ja olin tyytyväinen siitä, että olin palannut takaisin.