Hyvää onnea, mitaleita ja protesti

Tänään alkoi kahden viimeisen päivän rypistys yleisurheilukentällä. Aamu alkoi kello viiden herätyksellä ja kuudelta oltiin jo Päivin kanssa matkalla kentälle valmistautumaan 3000 metrin kävelyyn.

Aamu ennen auringonnousua oli hieman vilakka ja pitkähihaista tarvittiin. Hyvän lämmittelyn jälkeen Päivi starttasi kävelymatkalle melkein aikataulun mukaisesti puoli kahdeksan aikoihin. Kävely oli yhteislähdöllä kaikkien ikäsarjojen kesken joten Päivin tilannetta oli hieman hankala seurata.

Tulosten saavuttua oli selvää, että jossain oli virhe. Vaikka yleensä Suomalaiseen tapaan ei tuloksista valiteta, niin nyt oli pakko koittaa selvittää tilannetta. Näytti siltä, että kisa oli käyty kierrosta liian lyhyenä ja että osa käveli yhden kierroksen vähemmän kuin muut. En ollut ainoa joukkueenjohtaja joka oli tyytymätön tuloksiin. Päivi oli alkuperäisissä tuloksissa neljäs mutta meidän mielipide asiasta oli kolmas.

Ensimmäisen huomauttamisen jälkeen asia ei liiemmin selvinnyt joten asiasta oli pakko tehdä virallinen protesti tuomarineuvostolle. Lopulta asiaan saatiin muutos ja Päivin sijoitukseksi korjattiin kolmas sija.

Aamupäivästä oli myös miesten kuulantyöntö sekä pallonheitto sekä 100 metrin alkuerät. Päivi juoksi itsensä finaaliin Tomin jäädessä alkuerissä kymmenenneksi. Miesten kuulassa Jari ja Kalevi pukkasivat hyviä tuloksia mutta jäivät silti alkuperäisen tuloslistan mukaan pistesijoille. Iltapäivän palkintojenjaossa Jarille kuitenkin ojennettiin pronssia joten ilmeisesti jokin hylkäys oli nostanut Jarin sijoitusta yhdellä pykälällä.

Iltapäivässä Jari osallistui pallonheittoon ja kuittasi siitä hopeaa joten Jarin mitalisaldoksi tältä päivältä tuli hopea ja pronssi.

100 metrin juoksujen finaaleista Päivi ja Mauri kuittasivat kumpikin hopeaa taianomaisilla juoksuilla. Vaikka kumpikin otti juoksuun pystylähdön jäi suurin osa telinelähtijöistä heti lähdöstä kauas taakse.

Vammautumisten vuoksi Tomi joutui jättämään 1500 metrin juoksun väliin ja Maurin satasen jälkeen ja kipeytyneen nilkan vuoksi joukkue jätti 4×100 m viestin väliin. Todettiin yhdessä, että on parempi, että Tomi ja Mauri keskittyvät huomisiin henkilökohtaisiin matkoihin viestin sijasta.

Tänään siis viisi mitalia, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Huomenna on vielä mahdollisuus muutamaan lisämitaliin joten katsotaan mitä huominen tuo tullessaan. Tänään ennen illallista on vielä joukkuekuvaus ja huomenna kisapäivän jälkeen gaalaillallinen. Vähiin käy ennenkuin loppuu…

Kategoria(t): Yleinen. Kirjoittaja: teemu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.