Homma paketissa

image

Eilen oli viimeinen kävelypäivä ja matkaa oli jäljellä vain 7,4 kilometriä. Meillä oli aamulla kaksi koulupuhelua tehtävänä ja katselimme maisemia hitaanlaisesti tallustelle. Ilma ei ollut niin hyvä kuin edellisenä päivänä mutta säästyimme sateelta. Meidän oli tarkoituksena tavata muutama kymmenen paikallisen koulun lasta noin puoli kilometriä ennen päätepistettä klo 12.30 joten jouduimme hieman odottelemaan metsässä.

Meitä tuli vastaan metsässä paikallisen Bruce Trail yhdistyksen ja Bruce Trail Associationin väkeä sekä muutama meitä auttanut vapaaehtoinen. Lapset eivät ehtineet aivan ajallaan meitä vastaan joten kävelimme viimeisen puolikilometrin reitin päätös merkille.

Pikaisten puheiden ja muutaman tuhannen kuvan jälkeen siirryimme Tobermoryn ainoaan aukiolevaan ravintolan syömään lyhyen lounaan. Illaksi siirryimme Fredin huvilalle Thornburyyn jossa oli ruokaa, juomaa ja elävää musiikkia tarjolla.

Tänään aamulla siiryimme Hamiltonin suuntaan. Olen koittanut saada laukkuja pakattua huomista kotiinlähtöä varten mutta jostain kumman syystä tuntuu siltä, että vaikka tänne tullessa oli laukuissa vähän tilaakin niin nyt samat tavarat ei tunnu millään mahtuvan laukkuihin. En ole hankkinut mitään suurempaa uutta joten ainakin teoriassa hyvin pakkaamalla kaikki pitäis mahtua mukaan kotiinpäin.

Kävin tänään vaa’alla ja polulle on jäänyt noin 5 kiloa. Suurin osa lienee rasvakudosta sillä sykkeet on ollut koko matkan hyvin matalat keskiarvoisesti. Sykemittarin mukaan kävelyiden aikana kului yhteensä noin 72000 kilokaloria joka vastaa noin 9 kiloa rasvakulosta. Alkumatkasta kului tietenkin huomattavasti enemmän energiaa kuin loppumatkasta sillä alussa oli useita päiviä joissa oli pitkiä nousuja. Loppumatkassakin oli raskaita päiviä mutta meno oli suurimmaksi osaksi helpompaa.

Virallinen kilometrimäärä on 895 kilometriä ja kun siihen lisää vielä ne kilometrit jotka käveltiin sivupoluilla joidenkin päivien alussa tai lopussa niin loppulukema on varmasti 900 kilometrin luokkaa.

Hyvä reissu kaiken kaikkiaan. Jokaisella oli hieman vastoin käymisiä jossain vaiheessa kävelyä mutta jokainen pystyi jatkamaan loppuun saakka.